Snöskottning av tak

Takskottning Göteborg – Skydda taket under vintermånaderna!

Som fastighetsägare, både som privatperson och företag, är man ansvarig för snöskottning, snöröjning, tak- och underhåll av sin fasad. Istappar och snömassor på hustaket kan också vara väldigt farliga för förbipasserande.

Vi erbjuder hjälp med snöskottning i Göteborg och omnejd, för att skydda ditt tak och ge det en längre livslängd. GBG Tak & Fasad utför samtliga uppdrag på ett effektivt och säkert sätt, där vi även alltid erbjuder en kostnadsfri offert!

Snöröjning och takskottning i Göteborg med omnejd

Vi erbjuder kompletta lösningar för att röja undan snö från ditt hustak eller på tomten. Hög snöbelastning kan nämligen påverka livslängden på ditt hustak och innebär även en hel del risker.

Snöskottning, snöröjning, tak- och underhåll av fasad som passar dina behov:

 • Taksäkerhet för att samtliga ska kunna vistas på taket säkert.
 • Snöskottning och snöröjning av tak.
 • Installation av snöskydd för att skydda förbipasserande från snö och istappar.
 • Snöröjning av andra ytor på huset eller din tomt.

Gratis offert för snöskottning av ditt tak

Kontakta oss och berätta vad du du behöver hjälp med när det kommer till snöskottning i Göteborg med omnejd, så kan vi lättare ge dig ett prisförslag på just det du behöver hjälp med. Välkommen!

Vanliga frågor om takskottning i Göteborg

Under vintern är det inte helt ovanligt att det kommer ganska mycket snö vid ett och samma tillfälle. Det är då viktigt att man genomför snöskottning, snöröjning, tak- eller annat underhåll av huset för att avlasta taket från tung snö.

Vi listar här några vanliga frågor om takskottning och vad du som fastighetsägare ska tänka på angående snöskottning i Göteborg:

  Hur mycket kostar det att få taket skottat?

  För takskottning är det generella priset mellan 10-30 kronor per kvadratmeter. För plana ytor (till exempel garageuppfarten) ligger priset istället på mellan 5-10 kronor per kvadratmeter. Alternativt tas det ut en timavgift på mellan 300-500 kronor. Kontakta oss när du behöver hjälp med bland annat snöröjning och snöskottning i Göteborg.

  Hur kan man skotta taket själv på ett säkert sätt?

  Det är alltid bra om man är två som utför takskottningen, där man även måste vara införstådd med hur man man kan skotta hustaket på ett säkert sätt. Försök få en jämn fördelning av snön på taket och se också till vart stora snöpartier hamnar. Bra taksäkerhet är A och O när man skottar sitt tak på egen hand.

  När bör man skotta hustaket?

  När det ligger en halvmeter snö på hustaket eller mer är det dags att skotta sitt tak. Snö kommer nämligen att belasta hustaket mer och kan i värsta fall leda till att ditt tak rasar in. Vi hjälper dig med snöskottning och för akuta ärenden kan du även kontakta vår takjour, ett avtal som gäller för både företag och privatpersoner.

  Hur mycket snö kommer ett tak att tåla?

  Hur mycket snö ett tak tål beror på flera faktorer som om det är blöt- eller torr snö. Ett vanligt villatak brukar ha en maximal belastningsgräns på runt 150 kilo per kvadratmeter. Detta motsvarar ungefär 0,4-0,5 meter beroende på hur tung snön är.

  Har man ansvar som husägare att skotta taket?

  Det är ägaren av fastigheten som ansvarar för att en skottning genomförs om man behöver efter kraftigt snöfall. Detta är för att skydda förbipassarande och för att ge en bra taksäkerhet om det bland annat behöver genomföras något arbete på hustaket.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster