Takmålning

Takmålning Göteborg till bra pris

Det finns en mängd fördelar med att prioritera takmålning av din fastighet regelbundet. Bland annat kommer det att öka livslängden på ditt tak, samt kan också hjälpa till att öka marknadsvärdet på huset.

För olika typer av rengöring av tak och takmålning, finns vi här för dig. GBG Tak & Fasad i Göteborg erbjuder en mängd måleritjänster, där vi anpassar utförandet efter just dina behov.

Vår expertis och många år i branschen innebär att samtliga av våra kunder kan känna sig trygga i utfört arbete, från början till slut.

Måla om taket efter dina behov

Takvård och takmålning går hand i hand, vilket är varför vi erbjuder kompletta lösningar och skräddarsydda tjänster för att taket ska kunna rengöras och förberedas på bästa sätt innan målningen påbörjas. Vi hjälper dig med takmålning Göteborg och omkringliggande områden, för att öka livslängden på ditt tak och som även hjälper till att skydda huset från påverkan från väder och vind.

Vi erbjuder följande taktjänster för din fastighet:

 • Takmålning av hela taket eller delar.
 • Byter takpannorna eller enskilda takpannor.
 • Avlägsnar påväxt på taket som alger, mossbildning eller annan smuts.

Varför är rengöring av taket så viktigt?

För att ditt tak ska må bra och få en optimal livslängd är det viktigt att både taket rengörs ofta och även målas med jämna mellanrum.

En rekommendation är att man själv avlägsnar löv, grenar eller annan smuts från taket minst två gånger per år. Men en grundlig rengöring bör också göras en gång om året. Alger eller mossbildning kan nämligen ge upphov till fuktskador och kortar även ner hållbarheten på ditt tak. Så säkerställ att taket inspekteras ofta för att kunna ta bort smuts som kan påverka livslängden på hustaket och kosta dig mer pengar i slutändan.

Takmålning ökar livslängden på ditt tak

Färgen på taket fungerar som ett skyddande lager för snö, sol och regn. Om man inte tar hand om sitt tak på rätt sätt och utför regelbundet underhåll av taket, som att måla om taket eller rengöra takpannor och taket från smuts, kommer hållbarheten på taket att påverkas.

Att anlita ett företag för takmålning i Göteborg kan därmed innebära att du faktiskt sparar pengar i det långa loppet, eftersom du inte måste byta ut taket lika frekvent. Taket är den absolut viktigaste byggstenen för att skydda ditt hus från att fukt tränger in i själva byggnadskonstruktionen, vilket kan bli väldigt kostsamt för dig att åtgärda.

Taktvätt och takmålning ökar marknadsvärdet på din fastighet

Takmålning Göteborg är även en bra investering inför en kommande försäljning av huset. Ett tak som är välunderhållet kommer nämligen att öka marknadsvärdet och ger dessutom ditt hem i Göteborg ett mer hemtrevligt första intryck under en eventuell visning.

Taket och husfasaden är trots allt bland det första man lägger märke till och är också någonting som kommer att tas med i beräkningen vid en besiktning av huset. Så för att öka chanserna till en högre vinst vid husförsäljningen, kika på möjligheten att anlita en firma för takmålning i Göteborg.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Vi är ett företag som erbjuder takmålning i Göteborg och även en mängd andra tak- och måleritjänster. Med vår erfarenhet kan vi säkerställa en smidig process från början till slut.

Därför ska du anlita oss på GBG Tak & Fasad

 • Stort utbud av olika tjänster.
 • Lång erfarenhet inom branschen.
 • Anpassar utförandet efter vad huset behöver.
 • 10 års garanti på takbyte och andra tjänster.
 • Alltid nöjda kunder.
 • Ökar värdet på din fastighet.

Oavsett om du behöver hjälp med att måla om taket, se över takpannorna, rengöring av tak eller ta bort mossa och alger, samt annan påväxt som kan påverka livslängden på ditt tak, är du välkommen in med en ansökan, där vi alltid skickar en kostnadsfri offert och granskar taket för att kunna utföra arbetet på bästa möjliga sätt.

Vanliga frågor om takmålning i Göteborg

När det är dags att måla om taket brukar det vara en del vanliga frågor som man kan behöva få svar på innan man vet vilken typ av måleritjänst man faktiskt är i behov av. Krävs det både rengöring och målning, eller är det kanske till och med dags att byta ut taket?

Vi är ett företag som erbjuder en komplett entreprenadtjänst, där du kan få hjälp med taktvätt och även takmålning i Göteborg. Nedan listar vi frekventa frågor som vi brukar stöta på under våra många år i branschen.

  Hur mycket kostar det att måla om taket?

  För utförd takmålning är det inte bara antalet kvadratmeter på hela taket som spelar in. Det kommer till exempel kosta mer om målaren behöver ta hand om sprickbildning eller beroende på hur taket ser ut. Men ett generellt snittpris är mellan 1 500-2 500 kronor per 8-10 kvadratmeter. Detta är efter att ROT-avdraget har gjorts.

  Hur ofta behöver man måla om taket?

  Livslängden på målningen beror på hur klimatförhållandena är där man bor, vilken taktyp och material man målar på, samt såklart också färgen man använder. För bästa resultat och hållbarhet är det en fördel att anlita en takmålare, som kan göra ett bättre grundarbete för att färgen ska hålla längre. I genomsnitt så bör man måla om taket var tionde år.

  Kan man måla taket själv?

  Om du besitter rätt kunskap kan du utföra en takmålning själv. Men för att färgen ska skydda taket mot väderpåverkan och få fäste på ett bra sätt måste man veta vad man sysslar med. Till exempel är det viktigt att man väljer den bästa färgen som passar typen av tak, takpannor och ditt hus generellt.

  Vilka redskap behöver man när man målar om taket?

  Om man planerar att måla taket själv så är första steget rengöring av takpannor, bjälkar och andra ytor som kan behöva målas. Detta är för att färgen ska få fäste och för att inga sprickor ska uppstå. För att man ska kunna arbeta på ett bekvämare sätt har valet av redskap väldigt stor betydelse.

  Kan man använda ROT-avdrag för takrengöring eller takmålning?

  Ja, det går bra att använda ROT-avdrag både för taktvätt och takmålning. Avdraget innebär att du kan få en skattereduktion på 30% av arbetskostnaden. Däremot kan du inte göra några avdrag för inköp av material.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster