Fasadmålning

Fasadmålning Göteborg – Utvändig målning som ökar fastighetens marknadsvärde!

För att ditt hus ska skyddas från yttre påverkan och ge ett bra första intryck är det viktigt att man utför regelbundet underhåll av sin fasad. En del i detta är då att man målar fasaden med rätt täckfärg och att anlita ett måleri innebär att arbetet slutförs på rätt sätt och anpassas för klimatet i Göteborg.

Dags att måla om fasaden på huset? Välkommen in att begära en offert, för att vi ska kunna ge dig rätt prisförslag. Vi erbjuder även flera andra tjänster inom måleri, takläggning och underhåll av huset!

GBG Tak och Fasad Måleri AB – Skräddarsydda tjänster för dig

GBG Tak och Fasad Måleri AB har lång erfarenhet av målning av olika typer av fasader, med ett arbetsområde inom Göteborg och omnejd.

För oss är det viktigt att varje arbete utförs med dig som kund i åtanke och samtliga medarbetare har expertis inom flera områden, för att kunna erbjuda en komplett entreprenadtjänst. Du kan därför känna dig trygg under hela processen och få ett slutresultat som du känner dig nöjd med!

Regelbundet underhåll och målning av fasaden på byggnaden är viktigt för att ditt hus ska må som bäst och skyddas från väderpåverkan.

Därför bör du anlita oss för fasadmålning i Göteborg:

– Målare med lång erfarenhet.

– Hjälper till med fasadmålning i Göteborg och områden omkring.

– Komplett entreprenadtjänst som täcker upp för just dina behov.

– Vi utför granskning av fasaden innan målningen påbörjas.

– Rengör, fixar sprickor, tar bort färg som har släppt och grundmålar.

Vanliga frågor om fasadmålning Göteborg och omnejd

Här går vi igenom några frekventa frågor som vi brukar stöta på och som rör tjänsten fasadmålning. När det är dags att måla om sin fasad är rätt val av färg efter konstruktionen och klimatet man bor i essentiellt.

Vi erbjuder olika typer av fasadmålning i Göteborg, som passar ditt hus perfekt. Nedan frågor kommer göra det enklare för dig att välja rätt tjänst för din typ av fasad.

  Hur mycket kostar det att måla om fasaden?

  I genomsnitt kostar det cirka 14 000 kronor, efter ROT-avdrag och kostnad för material för fasader på 100 kvadratmeter. För att få rätt kostnadsförslag är det bra att begära en offert, där större hus blir mer kostsamma att måla än mindre hus för privatpersoner och företag.

  Måste man alltid grundmåla fasaden?

  För att täckfärgen ska bli jämn och skydda huset från yttre påfrestningar på bästa sätt är det alltid bra att grundmåla, innan man börjar stryka på täckfärgen. En stor fördel med att anlita ett Måleri AB för målning av fasaden är att de har rätt erfarenhet för att utföra rätt förarbete, så att färgen håller längre på fasaden.

  Vad ingår när man ska anlita någon för fasadmålning?

  Det är framför allt tre saker som ingår när man anlitar ett måleri för fasadmålning i Göteborg. Detta är rengöring av fasaden, avlägsnande av flagnad färg, samt även målning av fasaden med anpassad färg och rätt verktyg. Välkommen att kontakta oss för ett prisförslag på hur mycket det kommer att kosta dig att måla om huset.

  Hur mycket kostar fasadmålning i timmen?

  Många målare väljer att ta betalt per timme, istället för per kvadratmeter som behöver målas. Anledningen är helt enkelt att grunden på huset har betydelse för hur mycket tid som krävs. En fasad med skavanker och sprickor tar till exempel längre tid att måla. Vi hjälper dig att granska huset för att kunna ge dig en bättre överblick på kostnaden.

  Kan man använda ROT-avdraget för fasadmålning?

  Vid fasadmålning eller andra måleritjänster, har man möjlighet att använda sig av ROT-avdraget. Detta innebär att man kan göra avdrag på 30% av arbetskostnaden, däremot inte för material som till exempel färg. Detta gäller både privatpersoner och företag som behöver fasadmålning för att snygga till sin fastighet.

  Kan man måla fasaden på egen hand?

  Om du har den kunskap som krävs för att kunna måla fasaden på rätt sätt, kan du självklart utföra jobbet på egen hand. Det är då viktigt att du rengör fasaden grundligt innan du grundmålar och sedan stryker på täckfärgen. Rätt verktyg under arbetet är också A och O för ett jämnt slutresultat som håller längre.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster