Fasadrenovering

Fasadrenovering Göteborg – Få din fasad att kännas som ny igen!

Tack vare vår kompletta entreprenadtjänst kan vi utföra en mängd olika typer av fasadrenovering i Göteborg, alltid med dina behov i åtanke och vad du behöver hjälp med.

Med våra många år i branschen har vi samlat på oss kunskap för fasadrenovering av både moderna och äldre byggnader, där vi kan behandla sprickor och ge fasaden en helt ny puts. Slutresultatet kommer att ge din fastighet ett helt nytt helhetsintryck oavsett om du väljer att byta hela fasaden eller anlitar oss för en mindre renovering!

Vad innebär en fasadrenovering?

Fasaden är kanske den allra viktigaste byggstenen på ditt hus, för att skydda konstruktionen från yttre påverkan. Därför är det viktigt att man regelbundet inspekterar sin fasad, om det finns några sprickor som behöver åtgärdas eller annat underhåll av husfasaden som ger ditt hem ett trevligt helhetsintryck och som också gör att fasaden håller längre.

En fasadrenovering kan innebära både mindre och stora arbeten som till exempel byte av hela fasaden, putsning av fasaden eller rengöring. Utöver detta kan det även innebära byte av fönster, karmar eller annan typ av renovering på själva byggnaden som även detta bidrar till att ditt hus mår bättre överlag.

Även fast en fasadrenovering kan bli ett relativt kostsamt projekt, kan det faktiskt dessutom hjälpa dig att spara pengar i slutändan. Underhåll av husets fasader kommer nämligen att hjälpa till att förlänga fasadens livslängd, vilket innebär att du inte måste renovera eller byta ut husfasaden lika ofta.

Fasadrenovering är en smart investering som du också kan göra ROT-avdrag på. Detta avdrag är giltigt för en mängd renoveringar och annat underhåll av fastigheten. ROT-avdrag innebär att du kan dra av 30% av arbetskostnaden upp till 50 000 kronor per år för varje privatperson som är bosatt i bostaden.

Hur ofta bör en fasadrenovering genomföras?

Hur ofta en fasadrenovering bör genomföras beror på flertalet olika faktorer som yttre påverkan, klimatet där du är bosatt och även fastighetens material har stor betydelse. Vilka åtgärder som krävs ser dessutom olika ut för varje kund och utefter fastighetens behov och skick. Därför kan en fasadrenovering innefatta både större och mindre projekt.

Klimatet i Göteborg kan ge ökat slitage på fasaden

Södra delen av Sverige, och särskilt vindarna från havet kring Göteborg, har visat sig ge ett ökat slitage på flera olika typer av fastigheter. Det västsvenska klimatet är nämligen mer varierat och även generellt blåsigare än på övriga platser i landet.

På grund av detta är det viktigt att du anlitar en firma i området som kan anpassa renoveringen efter just Göteborgs klimat. Vi utför fasadrenovering i Göteborg och omnejd, där material, utförande och metod är särskilt anpassade för att passa det varierande klimatet i Göteborg perfekt!

Fasadrenovering i Göteborg – Dina behov i största fokus

Olika fasader kräver lite olika typer av underhåll och behov av renovering, vilket är varför vi har skräddarsytt våra tjänster för att täcka alla behov. Att renovera sin fasad och säkerställa att den skyddar huskonstruktionen på rätt sätt är väldigt viktigt, dessutom kommer regelbundet underhåll av fasaden att ge den en längre livslängd, där den kan stå emot väderpåverkan bättre.

Vi erbjuder följande olika typer av fasadrenoveringar i Göteborg

Putsning av fasad:

Tack vare vår långa erfarenhet inom branschen kan vi erbjuda fasadrenovering i Göteborg med putsning av fasad av både moderna fastigheter och äldre byggnader. De allra flesta underlag som betong, sten eller tegel kan putsas för att få en jämnare yta och ett mer stilrent helhetsintryck.

Murning:

Murade fasader är väldigt rejäla och hållbara, vilket är varför det är ett populärt val. Murning kräver nästan inget underhåll alls och vi kan anpassa slutresultatet för att du ska få en mer unik struktur på ditt boende.

Även fast en murad fasad är en ganska kostsam investering i grunden, kan det dock spara dig pengar i det långa loppet eftersom fasaden inte kräver samma skötsel, underhåll eller tvätt som klassiska betongfasader behöver.

Byte av fasad:

Vi på GBG Tak & Fasad erbjuder hjälp med ett helt byte av fasad, där vi anpassar valet av material efter klimatet du bor i och även typen av fastighet som behöver en fasadrenovering eller där en fasad ska läggas för första gången.

Olika typer av fasader kräver också särskild kompetens, vilket är varför våra medarbetare är kunniga inom en mängd olika områden. Det är alltså inte bara äldre byggnader som kan behöva renoveras eller där fasader med sprickor behöver snyggas till. Att byta hela fasaden är också någonting som man kan behöva göra som fastighetsägare av nybyggnationer.

Restaurering:

Många av våra svenska städer har en väldigt gedigen historia och därmed även äldre byggnader eller bostadshus som måste fixas till. Det finns en mängd saker att tänka på och tack vare många års erfarenhet av att restaurera äldre byggnader, kan vi ge ett slutresultat som man verkligen känner sig nöjd med.

För äldre byggnader är det även viktigt att man använder sig av rätt metod, för att kunna återställa husfasaden till sin forna glans. Vi hjälper dig med restaurering av äldre byggnader, där man vill bevara historien i väggarna och gillar den klassiska stilen på bygget.

Tilläggsisolera fasaden:

När man ändå har en inplanerad fasadrenovering att genomföra, kan det också vara fördelaktigt att passa på att tilläggsisolera fastigheten. Detta kan nämligen hjälpa till att hålla energikostnaderna nere eftersom värme stannar kvar i byggnaden längre. En tilläggsisolerad fasad ger ett behagligare inomhusklimat och är därmed en stor fördel både för företag och privatpersoner att genomföra, eftersom det skapar en ökad trivsel.

Om det däremot är en äldre byggnad som man planerar att tilläggsisolera för att sänka energiförbrukningen, är det viktigt att man först ser över hur denna isolering kan påverka byggnadskonstruktionen. Om det är en historisk byggnad måste detta först godkännas av ansvarig myndighet som ansvarar för byggnaden.

Andra tjänster som vi också erbjuder inom fasadunderhåll:

Vi erbjuder däremot en komplett entreprenadtjänst av både fasader, tak och även annat underhåll eller former av renovering, för att du ska känna dig trygg när du utför en fasadrenovering i Göteborg. Utöver de tjänster som vi listar ovan kan du även begära ett prisförslag för nedan projekt till din fastighet:

 • Renovering av fönster, fönsterbleck och karmar.
 • Fasadservice (till exempel besiktning).
 • Renovering av balkong, terrass eller altan.
 • Renovering av loftgången.
 • Takservice (takläggning, underhåll eller taktvätt).
 • Vi tillgodoser också byggnadsställningar och andra säkerhetsanordningar.

Om du är i behov av fasadbyte i Göteborg

Ibland kan fasden vara så sliten och sprucken så att den ej går att renovera. Då kan det i stället vara aktuellt att byta ut hela fasaden.

Varför är fasadbyte viktigt?

 1. Skydda fastighetens struktur: Ett korrekt genomfört fasadbyte skyddar inte bara byggnadens yttre, utan också dess inre struktur mot skador från väder och vind.
 2. Förbättra energieffektiviteten: Moderna fasadlösningar kan bidra till bättre isolering av byggnaden, vilket kan minska uppvärmningskostnaderna och göra fastigheten mer energieffektiv.
 3. Estetisk uppgradering: Ett fasadbyte kan ge fastigheten ett helt nytt och fräscht utseende, vilket ökar dess estetiska värde och attraktivitet.
 4. Öka fastighetens marknadsvärde: En välbevarad och snygg fasad kan höja fastighetens värde, vilket kan vara en avgörande faktor om du planerar att sälja i framtiden.

En bra investering

Om du är fastighetsägare i Göteborg och funderar på ett fasadbyte, tänk på det inte bara som en kostnad, utan som en investering i fastighetens framtid. Med rätt omsorg och uppmärksamhet kan din byggnad stå stark och vacker i många år framöver. Om du vill få en kostnadsfri offert så kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor om fasadrenovering

Vi går här igenom de vanligaste frågorna som rör ämnet fasadrenovering, för att du ska få en bättre överblick på vilken typ av tjänst du behöver anlita oss för i Göteborg.

Fasadrenovering är ett väldigt brett begrepp och kan innefatta en mängd olika typer av projekt och renoveringar, allt från att åtgärda mindre sprickor till att helt byta ut fasaden. Det kan också bli ett ganska kostsamt projekt, vilket innebär att det är extra viktigt för dig att jämföra olika tjänster och vilken typ av renovering som din husfasad behöver.

  Hur mycket kostar det med en fasadrenovering i Göteborg?

  Hur mycket projektet går på kommer att avgöras baserat på faktorer som antal kvadratmeter som behöver renoveras och hur det tidigare skicket på fasaden ser ut. Ett genomsnittspris för fasadrenovering i Göteborg varierar därför mellan 350 – 1 200 kronor per kvadratmeter fasad. Behöver hela fasaden bytas ut, kommer detta därför bli dyrare än om du endast behöver hjälp med att åtgärda sprickbildningar.

  Hur räknar man ut snittpriset för en fasadrenovering i Göteborg?

  I de flesta fall så räknas kostnaden ut baserat på antal kvadratmeter fasad. Efter att en inspektion av din fasad har gjorts, kan vi ge dig ett mer övergripande pris för hur mycket en fasadrenovering kommer att kosta dig. Kontakta vår kundtjänst för en offert eller mer information om de olika tjänster som vi erbjuder.

  Hur mycket kostar det att byta en enstegstätad fasad?

  För byte av en enstegstätat fasad så kommer priset att vara högre än för andra typer av fasadbyten, väldigt sällan mindre än några hundra tusen kronor. För större fastigheter eller lokaler till företag kan det till och med gå på några miljoner. Detta räknas som en av de dyraste typerna av fasadrenoveringar i Göteborg.

  Vad är kostnaden för putsning av fasaden?

  Även här kan priset variera väldigt mycket beroende på hur omfattande renovering som behövs. Vanligtvis kostar det runt 2 500 kronor att byta ut putsningen på fasaden, där kostnaden också baseras på faktorer som skick på byggnaden och kostnaden för material när du ska renovera.

  Hur lång tid tar det att genomföra en fasadrenovering?

  Det är flera faktorer som spelar in i hur lång tid en fasadrenovering av fastigheten tar. Storleken på fastigheten, skicket på byggnaden och även hur många våningar som ska renoveras har betydelse. För en fastighet på 4 våningar (bostadsrätt) brukar en fasadrenovering ta cirka tre månader att genomföra.

  Hur ofta måste man tvätta fasaden?

  För att minska risken för alg- och påväxt av mögel på fasaden är det bra om man bokar en fasadtvätt vartannat år. Regelbunden tvättning av fasaden kommer att öka livslängden och gör också att ditt hem ser mer välmående och hemtrevligt ut.

  Kan man använda ROT-avdraget för fasadrenovering i Göteborg?

  Du har möjlighet att göra avdrag i form av ROT när du anlitar en firma för fasadrenovering. Hur mycket du är berättigad beror lite på om det är ett företag eller en privat fastighet som kräver en renovering. ROT-avdraget gör dig berättigad en reduktion på 30% av arbetskostnaden. Däremot kan du inte göra några avdrag för material.

  Hur ofta behöver man byta en träfasad?

  För träfasader finns det lite olika tidsintervaller vad gäller renovering som är bra att följa. Att helt byta ut träfasaden behöver sällan göras, eftersom trä har en väldigt lång livslängd. Men underhåll och ny färg bör prioriteras in i femårsperioder för att fasaden ska må som bäst och se bra ut. Detsamma gäller också husets fönster, bjälkar och karmar.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster