Fasadtvätt

Fasadtvätt Göteborg – Vi hjälper dig tvätta faden

Med en fasadtvätt kan du både öka marknadsvärdet på ditt hus och även ge fasaden en längre livslängd.

Vi på GBG Tak & Fasad erbjuder olika typer av tjänster för att ge din fasad det allra bästa underhållet. Alltid med nöjd-kund-garanti och arbete som utförs av våra kompetenta medarbetare med lång erfarenhet av fasadrengöring.

Välkommen in med en förfrågan, där vi skickar ut en kostnadsfri offert över kostnaden. Vi är även en komplett entreprenad där du kan anlita oss för takmålning, takläggning, underhåll och vi har dessutom en takjour för mer akuta ärenden!

Fasadrengöring i Göteborg med omnejd

Vi är en firma som inriktar oss på att erbjuda marknadens bästa fasadtvätt i Göteborg med omnejd. I vårt utbud av tjänster kan vi erbjuda fasadrengöring på flera plan, där vi alltid tar din fasads behov med i beräkningen.

Tack vare effektiva lösningar kan vi avlägsna alger, mossa, smuts och annan påväxt med skonsamma metoder och gröna rengöringsmedel.

Fasaden på byggnaden är bland det första man lägger märke till, vilket innebär att regelbunden fasadtvätt kan öka marknadsvärdet på din fastighet, öka fasadens livslängd, samt även ge bättre skydd till huskonstruktionen eftersom täckfärgen fungerar som ett skyddande lager från miljöpåverkan.

Alla fasader ser lite olika ut och behöver också tvättas rena med rätt verktyg och produkter för att all smuts ska försvinna. Vi utför därför en besiktning av fasaden, för att avgöra vilket typ av förarbete som krävs, vilken form av rengöring som behövs och även taktvätt och rengöring av bjälkar och stommar.

Vi hjälper dig med fasadtvätt i Göteborg inom följande områden:

 • Fasadtvätt med effektiva rengöringsmetoder för att avlägsna mossa och alger på samtliga ytor.
 • Fyller i sprickor eller avlägsnar avskavd färg på fasaden för att förbereda inför en fasadmålning.
 • Tvätt av tak, paneler eller andra ytor på huset som också behöver underhållas.
 • Inspektion av fasaden för att kunna erbjuda rätt fasadtvätt för dig.
 • Vi kan tvätta fasader rent av samtliga material som betong, sten eller tegel.
 • Måla eller byta fönster eller karmar för ett ännu finare helhetsintryck.

Att tvätta fasaden regelbundet ger flera fördelar

Som husägare kan det vara svårt att veta vilken typ av underhåll som ska prioriteras. Den yttre konstruktionen och fasaden är den viktigaste byggstenen av huset och bör regelbundet inspekteras för att säkerställa att den skyddar huset på bästa sätt.

Att tvätta fasaden ofta kommer också ge en del andra fördelar som vi listar nedan:

Ger huset en trevligare helhetsbild

Genom att ge sin fasad en grundlig rengöring kan man faktiskt förändra hela bilden av sitt hem. En ren fasad som är fri från mögel, smuts eller mosstillväxt kommer att ge huset ett mer hemtrevligt och vårdat intryck.

Ökar marknadsvärdet på ditt boende

Vid en besiktning är det många punkter som tas med i beräkningen. Men en fasad som är väl underhållen och rengjord kommer att göra stor skillnad. Det är därför viktigt att man lägger tid på att tvätta bort orenheter som påverkar helhetsintrycket. Det är perfekt om man tvättar fasaden inför en husvisning för en chans att öka marknadsvärdet på sitt boende, men dessutom gör det att ni trivs hemma mer om ni lägger ner tid på att få det hemtrevligt.

Bättre skydd mot väderpåverkan

Fasadens huvudsakliga arbete är att skydda den inre huskonstruktionen från väderpåverkan. Har man en fasad med sprickbildningar, färg som har släppt och påväxt både på fasaden och taket kan detta bidra till en ökad risk för att du får fuktskador inne i hemmet. En fasadrengöring ger fasaden en längre livslängd och kan därför faktiskt spara dig pengar i det långa loppet.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Redo att ge ditt hus den rengöring som den behöver? Kontakta oss för en offert och kostnadsförslag på ditt kommande projekt och kika också på vilka andra tjänster vi erbjuder!

Vanliga frågor om fasadtvätt i Göteborg med omnejd

Fasadtvätt kommer att förändra hela helhetsbilden av ditt hus, vilket kan höja marknadsvärdet på fastigheten. Utöver detta så kommer en hel fasad också att skydda huskonstruktionen på ett bättre sätt.

Inför en fasadtvätt i Göteborg är det vanligt att en del frågor brukar dyka upp, bland annat hur mycket en fasadtvätt kostar och huruvida man har möjlighet att använda ROT-avdraget eller inte. Vi listar några vanliga frågor nedan som handlar om fasadtvätt:

  Vad kostar en fasadtvätt i Göteborg när man anlitar en firma?

  Kostnaden för en fasadtvätt i Göteborg beror på flera faktorer som hur mycket smuts, alger eller mögel som måste avlägsnas och även storleken på fasaden. Ett genomsnittligt pris för fasadtvätt i Göteborg för en normalstor villa är cirka 7 000 kronor. Den firma du anlitar för taktvätt gör oftast en kostnadsfri inspektion av fasaden för att ge dig en tydlig offert.

  Vilken typ av fasadtvätt är det bästa valet?

  Det finns lite olika sätt att tvätta bort alger och mögel på, där klimatet och annan väderpåverkan har betydelse för vilken typ av fasad- eller taktvätt som är det bästa valet för dig. Vi granskar alltid din fasad innan påbörjat arbete för att anpassa valet av rengöring efter fasadens behov.

  Är såpa ett bra rengöringsmedel för fasadtvättning?

  Det finns många olika rengöringsmedel som man kan använda för att tvätta fasaden på egen hand. Såpa funkar alldeles utmärkt, men utöver detta kan du även använda dig av Yes, ättika och särskilda mögel- och algtvättmedel kan också användas tillsammans med vatten och rätt verktyg. Det är även viktigt att man använder munskydd för att inte andas in skadliga mögelsporer.

  Hur rengör man bäst en putsad fasad?

  För bästa rengöring, börja med att spraya medlet du ska använda på själva fasaden och låt den verka. Därefter kan du använda en borste för att effektivt få bort smuts, alger och mögel från fasaden. Efter en fasadrengöring kommer ditt hus få ett helt nytt helhetsintryck och längre livslängd.

  Kan man använda ROT-avdrag för fasadtvätt?

  För fasadrengöring i Göteborg med omnejd kan du använda dig av ROT-avdraget för att sänka kostnaderna. Du har en årlig pott på 50 000 kronor att använda när du anlitar ett företag att tvätta fasaden eller för andra tjänster och underhåll som är avdragsgiltigt. Du behöver själv inte skicka in några handlingar till Skatteverket för att få avdrag på fakturan.

  Hur ofta bör man genomföra taktvätt?

  Även taktvätt är viktigt eftersom påväxt som smuts, alger och mögel kan ge skador på taket och även orsaka fuktskador. En inspektion av taket bör göras minst två gånger per år och en taktvätt är bra att göra i alla fall en gång per år. Att ta bort påväxt på taket kommer också att öka livslängden.

  Kan man utföra en fasadtvätt på egen hand?

  Med rätt kunskap och rengöringsmedel kan du tvätta fasaden på egen hand. Däremot är det viktigt att man anpassar val av rengöring och inte använder borstar som kan slita ner fasaden eller lämna märken. Kontakta oss för mer information och hjälp med fasadtvätt i Göteborg och du får det bästa slutresultatet.

Vad kostar det? Få gratis offert:

Offertförfrågan

Alla tjänster